Veri Gizliliği ve KVKK

Veri Gizliliği ve KVKK

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmesiyle kişisel verilerin korunması alanında yeni bir dönem başlamıştır.

Buna göre, kişi kendisiyle ilgili olarak;

  • Kişisel verisinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • İşlenmişse bilgi isteme,
  • Verinin hangi amaçla işlendiğini öğrenme,
  • Veri aktarılmışsa, aktarıldığı kişileri öğrenme,
  • Kişisel verilerinin noksan ya da hatalı işlenmesi durumunda düzeltilmesini, verilerinin silinmesini veya yok edilmesini talep etme,
  • Kişiler kendisiyle alakalı işlenen veriler yoluyla aleyhlerine bir sonuç doğurulmuşsa bu işleme, itiraz etme,
  • Herhangi bir biçimde ilgili kişi hakkında bir profilleme yapılmışsa ve kişi hakkında olumsuz sonuç doğuruyorsa buna itiraz etme,
  • Kanuna aykırı veri işlemeden dolayı bir zarar meydana gelmişse bu zararın giderilmesini talep etme,
    haklarına sahiptirler.
*Ceza ve Yaptırımlardan 2021’de KVKK’ya 48 Veri İhlali Bildirimi Yapıldı 25 Milyondan Fazla Kişi Etkilendi.

KVKK İdari Tedbirler

  • Kişisel Veri Envanterleri / DATASPIN
  • Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunmasına İlişkin Politikalar
  • Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikaları
  • Veri İmha Tutanakları
  • Aydınlatma ve Rıza Metinleri / DATASPIN
  • Kişisel Veri Aktarım Sözleşmeleri
  • KVKK Denetim Prosedürleri
  • Personel Gizlilik Taahhütnameleri
  • Disiplin Yönetmeliğine Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Hükümler
  • Kişisel Veri İhlallerine İlişkin Prosedürler
  • Kişisel Veri Başvurularına İlişkin Prosedür ve Kişisel Veri Sahibi Başvuru Formu / DATASPIN
  • İnternet ve mobil uygulamaların KVK Uyumu
  • İncelemelerde Tespit Edilen İdari Gereklilikler
  • VERBİS Kaydı / DATASPIN

 

KVKK Teknik Tedbirler

  • Penetrasyon Sızma Testi / Zaafiyet Taraması
  • Yetki Kontrolü / Active Directory
  • Yetki Matrisi / Active Directory
  • Kullanıcı Hesap Yönetimi / Active Directory
  • 5651 Loglama Kaydı / Zaman Damgası
  • Veri Erişimi Log Kayıtları / DATASPIN
  • Network Ağ Güvenliği / Firewall Duvarı
  • Uygulama Güvenliği / Güçlü Antivirüs Yazılımları
  • Saldırı Tespit ve Önleme Sistemleri / Firewall
  • Veri Maskeleme / DATASPIN
  • Veri Sızmasının Engellenmesi / DATASPIN
  • Veri Kaybının Engellenmesi
  • Güncel Antivirüs Sistemleri
  • Silme, Yok Etme ve Anonimleştirme/ DATASPIN
  • Anahtar Yönetimi / Güvenli Şifre Oluşturma Yazılımları
Veri Güvenliği

Finans Sektöründe Hassas Veri Güvenliği

Finans sektörünün veri güvenliği ihtiyaçlarının karmaşık ortamında GTB Data Discovery’nin hassas işlemlerin korunmasını güçlendirmede oldukça etkilidir.

Kimlik Doğrulama (AAA)

Regülasyonlara uyumluluk ve dünya standartlarında koruma için Authentication AAA modülünün gelişmiş kimlik doğrulama özelliklerinden faydalanın.

Read More »
S3M Security - EdgeBoX

MSSP NAC | EdgeBoX

S3M Security’nin dünyanın ilk MSSP NAC yaklaşımı EdgeBoX ile ağ güvenliğinizin kontrolünü elinize alın ve kritik verilerinizi koruyun.

Read More »

Hotspot

Wi-Fi ağlarındaki tüm harici kullanıcılar için gelişmiş ortak erişim noktası özellikleri ile misafir erişiminin güvenli ve uyumlu olmasını sağlayın.

Read More »

IAS

Buguardian in App Security ile çoklu bulut ve K8s ortamlarında uygulamalar için gerçek zamanı uygulama korumasını ve güvenlik testlerini otomatikleştirin.

Read More »

DSM – DevSecOps

Senhasegura Secret Management ile kurumların benimsediği DevSecOps süreçlerini yönetin ve bu süreçlerde hassas/gizli verilerin takibini yapın.

Read More »

DCase, müşteri vaka ve talep yönetimi süreçlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış bir hizmet yönetimi platformudur.

Caspipot, saldırı yüzeyi izleme ve ihlal veri kontrolü ile bilgi toplayabileceğiniz hepsi bir arada bir SaaS güvenlik çözümüdür.

Senhasegura, ayrıcalıklı hesap yönetimi, bilgi teknolojileri alanında yenilikçiliğiyle diğer birçok PAM tedarikçisinden daha yüksek puanlanarak faaliyetlerini sürdürmektedir

Bir PAM çözümü olan Senhasegura, parolalar, SSH anahtarları ve dijital sertifikalar gibi tüm kimlik bilgilerini bir konumda depolamanızı, yönetmenizi ve izlemenizi sağlar.

S3M Security artan siber tehditler ve saldırılar karşısında kuruluşlara güvenli ortamlar sağlamak için her gün yeni yaklaşımlar ve çözümler geliştirmektedir.

GTB Technologies, veri güvenliği alanında lider,  dünyanın en büyük şirket ve kurumları için çeşitli veri güvenlik çözümleri sunuyor.

GTB Technologies, veri merkezli güvenlik çözümleri oluşturup proaktif olarak verilerin korunmasını ve ihlallerin durdurulmasını sağlar.

NSS Bilgi Teknoloji Hizmetleri A.Ş.

İletişim Formu

Bize Yazın

Bize projeniz hakkında birkaç kelime yazın veya herhangi bir soru sorun, size en geç 1 iş günü içinde cevap vereceğiz.

rounded_1.png
				
					console.log( 'Code is Poetry' );
<script type="text/javascript" src="https://nss.formstack.com/forms/js.php/is_ortakl_talep_formu"></script><noscript><a href="https://nss.formstack.com/forms/is_ortakl_talep_formu" title="Online Form">Online Form - IS Ortaklığı Talep Formu</a></noscript><div style="text-align:right; font-size:x-small;"><a href="http://www.formstack.com?utm_source=jsembed&utm_medium=product&utm_campaign=product+branding&fa=h,3092505" title="Powered by Formstack">Powered by Formstack</a></div>