Hepimizin bildiği üzere, pandemi döneminde remote çalışma kültürü öngörülememiş biçimde çoğaldı ve artık birçok şirket, çeşitli farklı faydalardan dolayı pandemi etkileri azaldıktan sonra da remote çalışmaya devam ediyor. Full remote çalışmayan şirketler de yine hepimizin tanıdık olacağı gibi Hibrit çalışma sistemine sıcak bakıyorlar ve işlerini bu şekilde yürütüyorlar. Fakat bu çalışma koşulları, organizasyonların kurum içi cihazlardan ziyade hem on-site, hem outsource çalışanlar için kendi cihazlarını kullanma özgürlüğü tanıması gibi sebepler, güvenlik problemlerini de beraberinde getirdi.
Her ne kadar kurumlara birçok açıdan fayda getirmiş olsa da, bu cihazların takibinin ve taramasının yapılmasının zor olması; cep telefonu, laptop, akıllı saat gibi çeşitli farklı cihazların kullanılıyor olması gibi sebepler bu güvenlik problemlerinin yaratacağı riskleri maximize etti diyebiliriz.
Bütün bu ağa bağlanan cihazların kontrol edilebilmesi ve güvenlik isterlerinin karşılanabilmesi için bir Network Access Control çözümü devreye girmelidir. Aslında, NAC çözümlerine olan ve hızla artan talebin en önemli sebeplerinden biri, IT direktörlerinin ve şirket yöneticilerinin çalışanların getirdiği cihazlar konusundaki kaygıları ve bu kaygıların son derece yerinde olmasıdır. Bu güvenliği sağlarken minimum kesinti ve maksimum güvenli ağ erişimi sağlamak esastır. Aynı zamanda, kişisel zaman ve çalışma zamanı arasındaki çizgi kaybolduğu için ve kullanıcıların çalışma saatleri artık flu olduğu için bu güvenliğin 7/24 sağlanıyor olması da çok önemlidir.
Özellikle mobil cihazlar birbirinden farklı onlarca, yüzlerce uygulamaya ev sahipliği yapar ve sayısız yapılandırma senaryoları kurulabilir. Bu cihazlarda genelde kurumsal düzeyde bir güvenlik uygulaması veya bir MDM, antivirüs gibi çözümler bulunmaz. Kullanıcılar çoğu zaman temel güvenlik ayarlarını devre dışı bırakır ve güvenilirliğini sorgulamadan uygulamalar yükler.
Bu endişe verici senaryoları elimine etmek ve kullanıcıların kendi cihazlarında bile uçtan uca tam güvenlik sağlamak için, S3M Security NAC çözümüyle tanışmanın tam sırası. Yalnızca kullanıcıların networke bağlantı yaptığı cihazların network aktivitelerini izlemez, aynı zamanda bu cihazlarda tam görünürlüğe erişmenize olanak tanır. Cihazların başıboş şekilde risk saçmasının neredeyse %100’e yakın önüne geçer. İnsan hatası riskini neredeyse ortadan kaldırarak güvenlik risklerinin SOC ekiplerinden önce farkına varır ve network ekiplerinin bu konuda bir zaman israfı yapmasının önüne geçerek gerekli aksiyonu alır.