Bilişim Teknolojileri
Bilişim araçlarının genişlemesi ve çeşitlendirilmesi, bilişim endüstrisinin ve kullanıcı firmaların hızla büyümesine yol açarken en yeni teknolojik eğilimler maliyetleri de beraberinde getiriyor. Firmaların iş yükünün artışı nedeniyle kullanılan uygulamaların güncellenerek modernize edilmesi sonucunda da veri kaybı korumasında zayıflıklar ortaya çıkabiliyor.
Geleneksel DLP ve Siber Güvenlik Araçları Ne Durumda?
Modern veri yönetimine göre tasarlanmayan geleneksel DLP çözümlerini içeren siber güvenlik araçlarının günümüzde yetersiz kaldığını kabul etmek zorundayız. Özellikle son zamanların kendini kabul ettirmiş iki önemli olgusu ‘Büyük Veri’ ve ‘Bulut Teknolojileri’ eski DLP yaklaşımlarının artık modasının geçmesine neden oldu.
Büyük Veri
Büyük Veri’nin gücünü kullanan firmaların sayısı son dönemde katlanarak artıyor. Bu nedenle, oluşan devasa bilgi içeriği veri yönetiminde yeni yöntemlere duyulan ihtiyacı açıkça ortaya çıkardı. Buna rağmen birçok kuruluş DLP çözümlerine yoğunlaşmak yerine güvenlik konusunu dikkate almaksızın doğru olmayan uygulamalara başvuruyor. Yakın zamanda Gartner tarafından yayınlanan bir raporda bu yetersiz veri yönetimi ve depolama uygulamalarının, firmaların sahip oldukları muazzam boyuttaki veri içeriğini doğru şekilde yönetememesine neden olduğu açıklandı.
Bulut Teknolojileri
Bulut teknolojileri artık eskisi gibi ürkütücü bir konu olmaktan çıktı ve ana akım bir çözüm haline geldi. Fakat bu teknolojik sıçrayış da beraberinde çeşitli sıkıntılar getirdi. Bulut teknolojilerini modern firmalar için cazip hale getiren unsurlar aynı zamanda veri koruma ile ilgili de daha fazla sorumluluğu ortaya çıkardı. Bulutta depolanan bilgilere herhangi bir konumdan ulaşılabilmesi ve bilgilerin çekip alınabilmesi kurumsal verilere dair riskleri de arttırdı.
Günümüzün Veri Ortamı için Veri Koruma Neden Yetersiz?
Günümüzde veri ortamlarını yönetmek çok fazla sayıda kaynağı idare etmeyi gerektiriyor. Bu durum veri korumadan çok istatistiksel sınıflandırma ve analize odaklanan UAM, UBA ve DLP gibi geleneksel siber güvenlik çözümlerinin içerideki tehditleri ya da veri ihlallerini yönetmede etkisiz kalmasına sebep oluyor.
İçeriden Gelen Tehditlere Karşı Etkili Siber Güvenlik Araçları: GTB’s Data Protection That WorksTM
Sektörün gerçekliklerini göz önünde bulunduran GTB, sunduğu çözümlerle veri yönetiminin zorluklarını ortadan kaldırıyor. Yapay zekâ yaklaşımıyla, sistemlerin ağı öğrenmesini ve eşleştirmesini sağlayan GTB çözümleri kullanıcıları diğer platformlara bağlanma zorunluluğuna sahip sıkıcı BT süreçlerinden kurtarıyor. Ayrıca sunduğu Smart DLP çözümünün hassasiyeti, sistemden sorumlu yöneticilerin hatalar ve yanlış pozitiflerle uğraşarak zaman kaybetmesini ortadan kaldırarak süreçlerin daha akıcı hale gelmesini sağlıyor.