Veri Koruma Günü 2023

NSS - Veri Koruma Günü

Çalışırken Verileri Korumak İçin 10 İpucu

Farklı bir çalışma şekli

Ülkemizde ve dünyada ofis çalışanlarının çoğunluğu için, çalışma günlerimiz Mart 2020’den bu yana önemli ölçüde değişti, sadece işe gidip gelme açısından değil, aynı zamanda kullandığımız cihazlar açısından da. Daha önce çalışanlar tarafından öncelikli olarak şirkete ait masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar kullanılırken, artık birçoğu gizli iş bilgilerini depolamak ve erişmek için kendi cihazlarını kullanıyor.

Sizin ve çalışanlarınızın evden çalışmak için kullandığınız cihaz ve yazılıma bağlı olarak, dikkate alınması gereken farklı riskler vardır.

Şirkete ait cihazlar en güvenli olanlardır ve genellikle en yüksek koruma seviyesini sunarlar ancak işletmeler bu cihazları kullanmalıdır;

  • Bu cihazların uzaktan güncellenebildiğinden emin olun.
  • Verilerin cihazdan alınmasını önlemek için önlemler alın, örneğin veri kaybı önleme teknolojisi.
  • Uzaktan erişim için çok faktörlü kimlik doğrulama kullanın.

 

Kişisel cihazlar ek güvenlik risklerini de beraberinde getirir ve işletmeler çalışanların bu risklerden korunmasını sağlamalıdır;

  • Uzaktan erişim için çok faktörlü kimlik doğrulama kullanma.
  • Kişisel ve iş verilerini ayrı tutmak; çalışanlar verileri yanlışlıkla veya kasıtlı olarak kişisel depolama alanına taşıyamamalıdır.
  • Güvenlik yazılımlarını veya işletim sistemlerini güncel tutmak.

 

Peki çalışırken veri korumanızı arttırmanın 10 Yolu nedir?

Çalışırken güvende kalmanızı sağlayacak 10 ipucu:

IT Desteği: İster uzaktan, isterseniz de ofisinizde çalışırken, BT departmanınızın iletişim bilgilerinin elinizin altında olması özellikle önemlidir. Bu, şirket verilerini içeren herhangi bir şirket veya kişisel ekipmanın çalınması, kaybolması veya ihlal edilmesi durumunda onları hızlı bir şekilde bilgilendirebilmenizi sağlar.

Şirketin Güvenlik Politikalarına Uymak: Kuruluşunuz, verilerin yeterince korunmasını sağlamak için protokollere sahip olacaktır. Bu bağlamda kişisel e-posta hesabınızdan mail gönderirken saldırganların tuzağına düşebilirsiniz, evden çalışırken şirket kurallara uymayı unutmayın.

Şirketin Yazılımlarını Kullanmak: Şirketiniz tarafından size donanım veya yazılım sağlanmışsa, bunu kullanmalısınız. Bunlar genelde ek korumaya sahiptir ve veriler için en iyi korumayı sağlayacaktır.

Gizli Tutmak: Ofisinizde veya evden çalışırken ve arkadaşlarınızla ve/veya aile üyelerinizle aynı alanı paylaşırken, mümkünse konuşmalarınızı duyulma olasılığınızın daha düşük olduğu bir yerde yapmaya çalışın ve ekranınızı başkaları tarafından görülmeyecek şekilde konumlandırın.

Kimlik Avına Dikkat: Potansiyel olarak güvenilir olmayan bir kaynaktan gelen e-postaları veya bağlantıları açarken özellikle dikkatli olun. Kimlik avı saldırıları genellikle siber suçlular tarafından kullanıcıların kişisel bilgilerini, şifrelerini ve kredi kartı bilgilerini paylaşmaları için kandırmak amacıyla kullanılır.

VPN Kullanın: İşletmeler, interneti kullanırken kuruluşunuzun verilerine güvenli bir bağlantı oluşturmak için genellikle bir Sanal Özel Ağ (VPN) kullanacaktır. Kimlik doğrulama ve parolanın etkin olduğu sistemler olacaktır.

Yedekleyin: Veri yedeklemeleri, kayıp veya bozulma durumunda verilerin başka bir yerde korunmasını sağlamak için önemli bir süreçtir. Verileri yedeklemek için neye ihtiyacınız olduğu veya bunu nasıl yapacağınız konusunda emin değilseniz, BT departmanınızla iletişime geçin.

Güçlü Şifreler Her Zaman İyidir: İster çevrimiçi depolama ister yazılım veya kişisel cihazlar kullanılsın, sızmalara karşı korunmanın basit ama etkili bir yöntemi tahmin edilmesi zor, güçlü parolalar kullanmaktır. NSC, rastgele üç kelimenin birlikte kullanılmasını ve farklı hizmetler için farklı şifreler kullandığınızdan emin olmanızı önerir.

Yazılımlarını güncel tutun: İster kendinize ister şirkete ait olsun, ekipman kullanırken her zaman güvenlik yazılımının güncel olduğundan emin olun. Güncellemelerin yüklenmesine izin vermek, suçlular tarafından başarılı bir siber saldırı riskini azaltır.

Güvenli İletişim: Kuruluşunuz tarafından sağlanan iletişim araçlarını kullanın. Şirket içinde başkalarıyla veri paylaşmanız gerekiyorsa güvenli bir mesajlaşma uygulaması veya belge paylaşım sistemi seçin. Güvenli olmayabilen e-posta kullanıyorsanız, belgelere parola koruması eklemeyi ve bu parolaları güvenli bir mesajlaşma kanalı kullanarak paylaşmayı düşünün.

 

 

Veri Güvenliği

Finans Sektöründe Hassas Veri Güvenliği

Finans sektörünün veri güvenliği ihtiyaçlarının karmaşık ortamında GTB Data Discovery’nin hassas işlemlerin korunmasını güçlendirmede oldukça etkilidir.

GTB - Hassas Verilerin Taşınması
Veri Güvenliği

Hassas Verilerin Taşınması

GTB Data Discovery, yüksek doğruluk derecesine sahip araçlar sağlayarak hassas verilerin güvenli bir şekilde taşınmasına yardımcı olur.

NSS - İçeriden Gelen Tehdit ve DLP
Veri Güvenliği

İçeriden Gelen Tehdit ve DLP

GTB DLP çözümleri ile hassas verilerin kasıtlı veya kasıtsız olarak sızmasını veya çalınmasını önleyerek içeriden gelen tehdit riskini azaltın.

Çözümlerimiz

Cloud DLP

Cloud DLP ile bulut veri kullanımının gerçek zamanlı keşfini, sınıflandırılmasını, görünürlüğünü ve kontrolünü sağlayın.

Read More »

Network DLP

Ağ üzerindeki tüm standart protokoller tarafından trafiği denetleyin ve tanımlanmış DLP ilkelerini ihlal eden içerikleri tespit edin.

Read More »

Veri Keşfi (eDiscovery)

Dosya sunucuları, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar dahil olmak üzere ağdaki her bir noktayı tarayın, geri dönüşüm kutusunda atıl durumda bulunan dosyaları bile silin.

Read More »
- - Çözüm Ortaklarımız
GTB Technologies, veri güvenliği alanında lider,  dünyanın en büyük şirket ve kurumları için çeşitli veri güvenlik çözümleri sunuyor.

GTB Technologies, veri merkezli güvenlik çözümleri oluşturup proaktif olarak verilerin korunmasını ve ihlallerin durdurulmasını sağlar.

Veri Güvenliği

SASE on the Edge

GTB DLP the Works platformu, tam kapsamlı veri keşfi koleksiyonu, hassas verileri depolandığı her yerde algılar ve güçlü sınıflandırma, filigran ve diğer kontroller sağlar.

Detaylı Bilgi »
DLP Nedir? - Data Loss Prevention Nedir?
Veri Güvenliği

DLP Nedir?

DLP (Data Loss Prevention) sistemleri kısaca verileri analiz ederek kullanıcı tabanlı ya da dış tehditlere karşı veri kaybını engelleyen yazılımlardır.

Detaylı Bilgi »

NSS Bilgi Teknoloji Hizmetleri A.Ş.

İletişim Formu

Bize Yazın

Bize projeniz hakkında birkaç kelime yazın veya herhangi bir soru sorun, size en geç 1 iş günü içinde cevap vereceğiz.

rounded_1.png
				
					console.log( 'Code is Poetry' );
<script type="text/javascript" src="https://nss.formstack.com/forms/js.php/is_ortakl_talep_formu"></script><noscript><a href="https://nss.formstack.com/forms/is_ortakl_talep_formu" title="Online Form">Online Form - IS Ortaklığı Talep Formu</a></noscript><div style="text-align:right; font-size:x-small;"><a href="http://www.formstack.com?utm_source=jsembed&utm_medium=product&utm_campaign=product+branding&fa=h,3092505" title="Powered by Formstack">Powered by Formstack</a></div>