GTB ile Zero Trust Veri Koruması
“Bir kuruluşun ağındaki her şeyin güvenilir olduğu” varsayımı üzerinde çalışan geleneksel güvenlik modelleri, artan saldırıların karmaşıklığı ve içeriden gelen tehditlerin ağlar üzerinde yarattığı tehlikeler nedeniyle artık güncelliğini yitirmeye başladı.
Şirket ortamının tamamını korumak amacıyla tasarlanan bu geleneksel güvenlik yapıları içeriden gelmesi muhtemel tehditleri göremiyor, dolayısıyla kırmızı alarm durumu otomatik olarak yeşile dönüyor. İçeriden gelen tehditler de ağ boyunca kesintisiz hareket edebiliyor ve yöneticilerin bilgisi olmadan hassas ve değerli verileri rahatlıkla ağın dışına çıkarabiliyor. Tahmin edersiniz ki; ortaya çıkan bu zayıflıklar en ağır veri sızıntısı tehlikesinin de ana kaynağını oluşturuyor.
İş operasyonlarına dair yeni yöntemler de bu tehlikeyi artırıyor. Şirketler eskiden olduğu gibi merkezi değil, kurumsal veri merkezleri genellikle kapsayıcı sistemlerden oluşuyor. Fakat çok çeşitli kullanıcıların şirket içinde veya bulutta birbirinden farklı cihazlar üzerinden çalışan uygulamalarla verilere ulaşması olası riskleri artırıyor. Bu genişletilmiş veri değişimi ağı üzerinde işlem yapılması, çalışan veya müşteri verilerinin kaybına neden olabiliyor.
Bu Önemli Sorunları Çözmek İçin Şimdi Yepyeni Bir Yaklaşım Var
“GTB ile Zero Trust Veri Koruması…
GTB’nin sunduğu Zero Trust modeli ‘Asla Güvenme, Her Zaman Doğrula!’ ilkesine dayanan iç güvenlik varsayımıyla çözüm üretiyor. Zero Trust ne kullanıcı ne de cihazına güvenmez, her zaman verileri çalmaya çalışan bir harici cihaz olduğu inancıyla çalışır.
Kullanıcılar ve cihazları için daha fazla kimlik doğrulama katmanına ek olarak Zero Trust, ağ içindeki anormal hareketleri de saptayarak vurgular. Bu durum sisteme hali hazırda erişim sağlayabilenlerin bile herhangi bir tehlike yaratmayacağını garantilemektedir. Bu nedenle, veri güvenliğine yönelik bir tehdit olduğunu belirten kullanıcı komutlarını almak için davranışsal belirteçlerin kullanılması Zero Trust’ın önemli bir parçasıdır.
Siber güvenlik yaklaşımından daha güçlü Zero Trust modeline geçmek isteyen şirketler için en iyi çözüm yeni nesil Smart DLP teknolojileridir. Bu teknoloji veri kaybı korumasına akıllı algoritmalar uygulayarak sistem yöneticilerinin tehdit altındaki şirket bilgileriyle ilgili tüm hareketleri izlemesini sağlar ve verileri koruma altına alır.